Телефон за контакт

0988 89 40 30

Защо профилактиката на климатик е толкова важна?

Силно замърсено вътрешно тяло на климатик

Профилактиката на климатик е важен ангажимент не само към самия уред, но и към вашето здраве. Почистването на климатика често бива неглижирано поради незнание – много хора всъщност смятат, че само почистването на филтрите от прах е достатъчно, което обаче съвсем не е така.

С времето, във вътрешността на вашия климатик се натрупва тънък слой лепкава маса от различни изпарения – например докато готвите, пържите или печете в помещението където той е монтиран, или ако в помещението се пуши. Този лепкав слой от мазнини и катрани е като магнит за прах и други частици, започвайки да задръства фината пита на топлообменника. Турбината, която е отговорна за циркулацията на въздуха, също бива покрита с този неприятен налеп, който е гостоприемна среда за развитие на гъбички и бактерии. Дренажната система също бива засегната и в нея се развиват плесен и мухъл, което в даден момент дори може да я запуши. От климатика започва да се носи неприятна миризма. Капацитетът на затопляне и охлаждане спада драстично. В резултат на това, климатикът включва по-често и за по-дълго, но не достига зададената температура, което води до преразход на ток и по-бърза амортизация на самия уред.

Всичко това засяга и човешкото здраве. Възможно е да се обострят или отключат алергии. Дори в минимални количества, образуваните токсини могат да причинят тежки заболявания, а мухълът да провокира развитието на хронични заболявания. Възрастните, децата и хората, с отслабен имунитет са особено застрашени.

За да избегнете всички тези неприятности, освен ежедневно проветряване на помещението, докато климатикът е включен на вентилационен режим, поне веднъж в годината трябва да се извърши и цялостна машинна профилактика от специалист.

Ние от Аква Клима 2020, не само почистваме щателно вътрешността на климатика, но и дезинфекцираме, унищожаваме бактерии, вируси, плесен, гъбички и други вредни микроорганизми. Работим бързо и чисто, с професионални препарати и машини. Гарантираме 100% чист и дезинфекциран климатик, с което не само ще спестите пари в дългосрочен план, но ще дишате по-добър и по-чист въздух.

Основната профилактика и дезинфекция на климатик е силно препоръчителна за астматици, възрастни, семейства с деца и домашни любимци.

Scroll to Top