Телефон за контакт

0988 89 40 30

Защо не е добра идея да почиствате климатика със спрей?

Почистването на климатика е от съществено значение за оптималната работа и дългия живот на уреда. Въпреки това, използването на спрей за почистване или обезмаслител, невинаги е най-доброто решение. Ето защо:

1. Химически остатъци

Спрейовете за почистване и обезмаслителите може да помогнат частично да подобрите работата на вашия климатик, но тази практика не е препоръчителна. Освен, че с препарати не може да почистите уреда основно и в дълбочина, те често оставят след себе си микрофилм от химически съставки, които са токсични при вдишване.

2. Корозия

Някои препарати за почистване съдържат корозионни вещества, които могат да причинят поява на патина по питата на вътрешното тяло на климатика, което влошава топлообменните характеристики на уреда и повишава сметките за ток.

3. Риск за електрониката

Пръскането с почистващ спрей директно върху климатика от непрофесионалисти може да бъде опасно. Течността може да проникне в електрическите компоненти, увеличавайки риска от късо съединение и пожар.

4. Отпадане на гаранцията

Производителите често посочват одобрени процедури за почистване, които трябва да бъдат спазени, за да се гарантира валидността на гаранцията. Обикновено, изискването е профилактиката на климатик да се извършва от професионалисти веднъж годишно.

В заключение, използването на спрей за почистване на климатик или обезмаслител, не е удачното решение за поддържане на чистота и оптимална работа на уреда. Спестете си време и проблеми, доверявайки се на нашата професионална услуга.

Scroll to Top