Телефон за контакт

0988 89 40 30

Посрещнете горещините: подгответе климатика си за лятото!

Лятото е на път и с него идва обещанието за слънчеви дни, плаж и… изпепеляващи температури! С повишаването на градусите, разчитаме все повече на нашите верни климатици. Но преди да пуснете климатика на максимум и да се потопите в хладна наслада, е важно да се уверите, че той е в отлично състояние.

Защо? Добре поддържаният климатик е по-ефективен, което означава, че охлажда ефективно, като същевременно използва по-малко енергия. Това води до по-ниски сметки за електроенергия и по-щадяща към околната среда работа. Освен това, професионалано почистената климатична система подобрява качеството на въздуха, като премахва праха, мухъла и алергените, които могат да влошат алергиите и астмата.

Как да подготвите климатика си за лятото?

  • Почистете въздушния филтър: Това може би е най-лесната стъпка. Запушеният от прах филтър ограничава въздушния поток, принуждавайки климатика да работи по-усърдно и неефективно.
  • Заявете професионално почистване: За оптимална производителност и за да предотвратите всякакви потенциални проблеми, помислете за професионална профилактика на климатичната ви система, преди да настъпят летните горещини. Наш техник ще почисти и дезинфекцира вътрешното и външното тяло на вашия климатик, ще провери нивата на хладилния агент и ще се увери, че всичко работи безпроблемно.

Следвайки тези прости стъпки, може да сте сигурни, че вашият климатик ще поддържа помещенията охладени през цялото лято. Запомнете – малко грижи сега могат да ви спестят главоболия (и пари) по-късно. Така че дишайте спокойно и се насладете на лятото – вашият климатик ще бъде готов за него, когато се приберете у дома!

Scroll to Top